Sherry, Portské, Madeira, Vermut

Nejprodávanější

Henriques Special dry Seco
Henriques Madeira 3 years old special dry
Skladem (1 ks)
Kód: POR-010
 
395 Kč
(326,45 Kč bez DPH)
Henriques Rainwater
Henriques Madeira 3 years old Rainwater
Skladem (5 ks)
Kód: POR-061
 
395 Kč
(326,45 Kč bez DPH)
Henriques Mento Seco
Henriques Madeira 3 years old Monte Seco
Skladem (4 ks)
Kód: POR-062
 
395 Kč
(326,45 Kč bez DPH)
Dimobe Vermut
Dimobe Vermut
Skladem (>10 ks)
Kód: ESP-142
 
490 Kč
(404,96 Kč bez DPH)
Dimobe Venura27
Dimobe Vermut Ventura 27
Skladem (>10 ks)
Kód: ESP-143
 
640 Kč
(528,93 Kč bez DPH)
Henriques Medium Dry
Henriques Madeira 3 years old medium dry
Skladem (6 ks)
Kód: POR-015
 
395 Kč
(326,45 Kč bez DPH)
Henriques Medium Rich
Henriques Madeira 3 years old medium rich
Skladem (9 ks)
Kód: POR-012
 
395 Kč
(326,45 Kč bez DPH)
Henriques Full Rich
Henriques Madeira 3 years old full rich
Skladem (5 ks)
Kód: POR-056
 
395 Kč
(326,45 Kč bez DPH)
Henriques Finest Full Rich
Henriques Madeira 5 years old full rich
Skladem (8 ks)
Kód: POR-063
 
495 Kč
(409,09 Kč bez DPH)
Domecq Vermut
480 Kč –19 %
Domecq Vermut La Janda
Skladem (4 ks)
Kód: ESP-173
Původně: 480 Kč  (–19 %)
385 Kč
(318,18 Kč bez DPH)
43 položek celkem

Cena

2901545
12901545

Barva vína

Cukernatost

Kategorie vína

Odrůda

Položek k zobrazení: 43
Domecq manzanilla la jaca
Akce
360 Kč –19 %
239,67 Kč bez DPH
290 Kč

100% Palomino

Kód: ESP-07720
Dacosta ruby
Dacosta Ruby
Skladem (9 ks)
247,93 Kč bez DPH
300 Kč

Portské

Kód: POR-007
Dacosta Tawny
Dacosta Tawny
Skladem (8 ks)
247,93 Kč bez DPH
300 Kč

Portské

Kód: POR-017
Dacosta White
Dacosta White
Skladem (3 ks)
247,93 Kč bez DPH
300 Kč

Bílé portské

Kód: POR-014
Calem Fine Ruby
Cálem Fine ruby
Skladem (4 ks)
276,86 Kč bez DPH
335 Kč

Portské

Kód: POR-003
Calem Fine Tawny
Cálem Fine tawny
Skladem (6 ks)
276,86 Kč bez DPH
335 Kč

Portské

Kód: POR-004
Calem Fine White
Cálem Fine white
Skladem (4 ks)
276,86 Kč bez DPH
335 Kč

Bílé portské

Kód: POR-013
Domecq cream aranda
Akce
430 Kč –19 %
285,12 Kč bez DPH
345 Kč

Palomino, Pedro Ximenez

Kód: ESP-02520
Domecq la janda
301,65 Kč bez DPH
365 Kč

100% Palomino

Kód: ESP-02620
olo ezgif.com webp to jpg converter
Akce
460 Kč –19 %
305,79 Kč bez DPH
370 Kč

100% Palomino

Kód: ESP-02320
Domecq Vermut
Akce
480 Kč –19 %
Domecq Vermut La Janda
Skladem (4 ks)
318,18 Kč bez DPH
385 Kč

Palomino, Pedro Ximénez

Kód: ESP-173
Kopke Fine Ruby
Kopke Fine Ruby
Skladem (4 ks)
318,18 Kč bez DPH
385 Kč

Portské

Kód: POR-043
Nahoru
Další produkty

Sherry

Sherry, Portské a Madeira patří mezi fortifikovaná vína. Dolihování, čili fortifikace vína znamená přidání vinného destilátu, brandy či vínovice, což může zastavit fermentační proces anebo zajistit trvanlivost výsledného vína. Vermut vzniká kombinací bílého nebo červeného vína a ve vinném destilátu macerovaných aromatických bylin a koření, kde zásadní roli hraje pelyněk, ale i kůra citrusů, skořice, hřebíček, kardamon, zázvor atd.
Sherry jsou fortifikovaná vína z jihu Španělska, z oblasti kolem města Jerez de la Frontera. Vyrábějí se ze dvou místních bílých odrůd, Palomino a Pedro Ximenez speciálním systémem zrání ve velkých a starých dubových sudech, který se nazývá Solera. Základní princip Solery je přepouštění malého množství vína z horních vrstev sudů do spodnějších, tedy starších, čímž je zaručena stálost chuti vín. Sherry se dělí podle způsobu zrání na Fino, Manzanilla (vždy suché, s 15 % alkoholu), Oloroso, Amontillado (většinou suché s 18-19 %), sladší Cream a sladké Pedro Ximenez. V Jerezu se také vyrábí vynikající vinný ocet a vinný destilát - brandy.
Portské víno je většinou sladké červené víno s obsahem alkoholu kolem 20 %, ale vyrábí se i bílé a růžové. Stupeň sladkosti závisí na momentu přidání destilátu a zastavení fermentace. Vyrábí se jen v malé hornaté oblasti, která leží na horním toku řeky Douro, asi 100 km od Porta, ve vinařském regionu Trás-os-Montes. Pro výrobu portského vína je povoleno používat asi 50 odrůd, nejlepší jsou pak Touriga Nacional, Tinta Cao, Tinta Roriz, Tinta Barroca a Touriga Franca. 
Na ostrově Madeira po celá staletí lodě nakládaly zásoby, mimo jiné i místního stolního vína. Obsah sudů, které dorazily do vzdálených kolonií nebo se z plavby vrátily do Evropy, byl znatelně lepší, neboť na sudy sálalo několik měsíců tropické slunce. V 18. století byl vynalezen umělý způsob výroby tzv. estufa, a tak se dodnes víno Madeira zahřívá několik měsíců, než se do něj přidá brandy a uloží se do sudů. Čtyři hlavní odrůdy pro výrobu Madeiry jsou Sercial, Verdelho, Boal (Bual) a Malmsey (Malvasia), dnes však většina základnějších vín vzniká z odrůdy Tinta Negra Mole.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.