Rakouská vína
- Judith Beck, Burgenland
- Direder, Wagram
- Dürnberg, Weinviertel
- Salomon Undhof, Kremstal
- Weingut Hirsch, Kamptal
- Weingut Huber, Traisental
- Weingut Juris, Burgenland
- Weingut Piewald, Wachau
- Weinrieder, Weinviertel
Nejprodávanější
136 položek celkem
Barva vína
Cukernatost
Kategorie vína
Odrůda
Položek k zobrazení: 136
Vinaři v Rakousku produkují většinou suchá bílá vína, nejčastěji vyrobená z hroznů odrůdy Veltlínské zelené, která se pěstuje na třetině rozlohy všech vinic. Vyrábějí se zde ale i některé sladší bílá vína a asi třetinu produkce tvoří vína červená, jejichž objem se za posledních 20 let zdvojnásobil.
Čtyři tisíce let historie místního vinařství dokázal téměř zničit skandál z roku 1985, kdy bylo zjištěno, že někteří výrobci do svých vín přidávali diethylenglykol, látku používanou do nemrznoucích směsí, která zvyšuje obsah extraktu ve víně a tím subjektivní pocit sladkosti. Když se toto nezákonné pančování provalilo, výrazně se snížil vývoz i lokální konzumace a rakouští producenti byli donuceni začít řešit nízkou úroveň svých vín a znovu se prosadit jako výrobci kvalitních vín. Rakousko je rozděleno do jednotlivých států, z kterých jsou 3 zároveň hlavními vinařskými regiony, Niederösterreich, Burgenland a Steiermark. V Rakousku se kromě Grüner Veltlineru a dalších místních odrůd (Neuburger, Rotgipfler, Zierfandler a Roter Veltliner z bílých a Zweigelt, Blaufränkisch, St. Laurent a Blauer Wildbacher z červených) daří i mezinárodním odrůdám, jako jsou Riesling, Pinot Blanc, Chardonnay, Muscateller, Traminer, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon a Syrah.